Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, w31
Romige spitskool stamp met kaas
Ingrediënten romige spitskool stamp met kaas
Voor 2 personen
500 gr spitskool rest ❯
Aardappelen naar behoefte
1 laurierblad
Snufje nootmuskaat
2 kruidnagelen
Verse roomkaas
Vers gemalen zwarte peper
Zout
Pittige kaas
Bereiding van het romige spitskool stamp met kaas
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in niet te grote stukken die ongeveer gelijk van grote zijn. Kook ze met het laurierblad, zout, en de peper, nootmuskaat en kruidnagelen.
2. Vervolgens snijd je het stuk van de spitskool dat je ongeveer nodig hebt, anders droogt de rest zo snel uit. Haal daarna de buitenste bladeren van de kool. Snijd de spitskool dan door de helft en verwijder de stronk en de harde binnenkant. Daarna snijd je de spitskool in heel dunne reepjes, waarna je de spitskool reepjes op de aardappelen legt.
3. Verwijder waneer de aardappelstukken gaar zijn, na ongeveer 7 minuten, de kruidnagelen en het laurierblad. Roer je er zoveel roomkaas door als je wilt. Ik had ongeveer 2 dikke eetlepels.
4. Proef of je nog wat smaak wilt toevoegen. Schep de spitskool stamp op en rasp er als laatste nog wat pittige kaas overheen.
Eet smakelijk 🙂