Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Pannenkoeken, Vleesvervangers, w18
Roti massala met filets als van kip
In m’n “Weggooien is zonde strijd”, kwam ik met AH Filets als van kip thuis, van soja gemaakt. Zo’n echte kip-structuur, althans voor ons die niet meer weten hoe vlees smaakt, dat ik nog even ging kijken of ze wel écht nep waren. Ik heb er roti massala ‘kip’ van gemaakt, één van mijn lievelingsgerechten.
Ingrediënten roti massala met filets als van kip
Voor 2 personen
Roti massala met filets als van kip
* 3 aardappelen
* 2 dikke handen sperziebonen (of kouseband = dunne lange ‘sperziebonen’)
* 2 eieren
* 2 uien
* Minstens 2 knoflook tenen
* AH filets als van kip
* Dikke scheut olie om te bakken
* Kant en klare roti’s (sommige zitten bomvol E’s, even opletten dus als je dat vermijden wilt)
Verder
* 1 dikke el massala (Hindoestaanse kerrie)
* Versgemalen zwarte peper
* 1 theelepel tomatenpuree
* Maggi of kruidenblokje
Omdat niet iedereen van pittig houdt doe ik geen verse peper door de massala, maar dat kun jij natuurlijk wel doen. Het lekkerst hierbij is de hete Madame Jeanette peper.
Voorbereiding roti massala met filets als van kip
1. Eerst schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukjes.
2. Daarna was je de sperziebonen. Gebruik het waswater om de eieren 6 minuten in te koken. Verwijder dan de topjes van de sperziebonen en snijd ze één of twee keer door.
3. Vervolgens schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
4. En ten slotte tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding roti massala met filets als van kip
5. Laat dan een pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Bak hierin de aardappelen aan.
6. Als die iets bruin worden doe je de uien erbij.
7. Terwijl de ui glazig wordt, snijd je de ‘filets als van kip’ in plakken en bak die even mee.
8. Voeg dan de sperziebonen toe evenals de knoflook, massala en peper en na even roerbakken een kop water.
9. Breng dit dan met de deksel op de pan aan de kook en zet de warmtebron bijna laag. Laat het daarna een minuut of 5 – 10 pruttelen voordat je de tomatenpuree en het maggiblokje erbij doet. Voeg eventueel nog wat water toe en laat het verder pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
10. Intussen pel je de eieren en voeg die toe aan de massala kip.
11. Als laatste verwarm je de roti’s. Ik leg ze gewoon op de stoof. Hiervoor leg ik eerst een spatel in de pan, roti’s erop en de deksel erop.
Officieel eet je roti met je handen, de roti dient als ‘bestek’. Scheur een stukje van de roti en pak hiermee een hapje van de massala kip.
Eet smakelijk 🙂