Basisgerechten, Bijgerecht, Kerst, Natalia
Salat Vinaigrette of rode bietensalade – Traditioneel vegetarisch recept
Heerlijke rodenbietensalade
Salat vinaigrette (вінегрет, spreek uit ‘winigred’) is een traditioneel vegetarisch recept dat één van de 12 traditionele Kerst gerechten is. Sowieso graag gezien gerecht op feestdagen, ook op Oud en Nieuw.
Ingrediënten Salat Vinaigrette
Voor 2 personen
* 1 wortel
* 3 aardappelen
* 4 augurken
* 1/2 biet voor deco
* 2 bietjes
* Klein glas witte bonen
* Peper & zout
* 1 el olijfolie
* Klein uitje
* warm water
De bereiding van salat vinaigrette
1. Schil eerst de wortel en de aardappelen. Dan snij je de wortel door de helft en de aardappelen in de lengte door de helft. Kook de wortel en aardappelen gaar (in dezelfde pan) en laat het afkoelen.
2. Snij intussen een kleine ui in blokjes en doe dat in een schaaltje. Schenk er dan zoveel warm water op dat het net onderstaat. Dit haalt de scherpte van de ui.
3. Daarna snijd je de wortel, aardappelen, bieten en augurken in blokjes en doe het in een kom.
4. Spoel de ui af in een zeef en voeg dan 1 el van de ui erbij.
5. Verder voeg je de witte bonen, zout en peper naar smaak toe en 1 el olijfolie. Roer het voorzichtig door elkaar en leg het in een mooie schaal.
6. Als laatste snijd je flinterdunne plakjes van een halve biet. Vouw deze blaadjes om elkaar tot er een roos ontstaat en gebruik eventueel het blad van selderij als blaadjes.
Eet smakelijk en fijne feestdagen gewenst,
Natalia
Alle Kerst recepten van Natalia