DIY, Voedselverspilling
Selderijsalade met rozijnen recept diy
Selderijsalade zelf maken
Snack jij ook graag met verse salades in plaats van uit een kuipje (waar van die toegevoegde middelen inzitten waar je dan weer niet naar zit te snakken)? Als je knolselderij hebt gebruikt, blijven er altijd stukjes over. Zonde om weg te gooien! Vanaf nu ga je je selderijsalade zelf maken; veel lekkerder, heel gemakkelijk en lekker goedkoop.
Nodig:
Pot waar je de salade in wilt bewaren
Overgebleven knolselderij
1 appel
Handvol of meer rozijnen
Dikke hand walnoten
Dikke eetlepel mayo
2 el dikke yoghurt
2 el citroensap
Peper en zout
Tip: pas de ingrediënten aan, naar de hoeveelheid knolselderij die je over hebt.
Bereiding
1. Was de rozijnen en week ze in warm water.
2. Meng de mayonaise, yoghurt en het citroensap in een kom.
2. Schil de knolselderij als je dat nog niet had gedaan. Verwijder de bruine plekken van de knol en was eventueel vuil eraf.
3. Snij de knolselderij in stukken en rasp ze met een grove rasp of snijd met een mes in dunne reepjes. Roer door het yoghurtmengel.
4. Snijd de appel in kleine stukjes en breek de walnoten.
5. Voeg de appel, rozijnen en de walnoten toe. Meng de selderijsalade goed en breng op smaak met peper en zout. Je selderijsalade is klaar. Bewaar de salade twee à drie dagen in je koelkast.
Tip:
- Gebruik in plaats van 1 grote pot, meerdere kleintjes. Leuk om cadeau te geven!
- Gebruik pecan- in plaats van walnoten.
- Zoals je misschien gemerkt hebt, ben ik dol op vlierbloesemsiroop. Een scheutje is ook hierin verrukkelijk!