Bijgerecht, Brunch, Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Roos, w33
Shakshuka met venkel
Ingrediënten voor de shakshuka met venkel
4 personen
1 venkel
1 rode paprika
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 tl gemalen anijspoeder
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
900 g tomaten
420 g chilibonen
150 g hüttenkäse
4 Demeter eieren
Verse koriander
Olie
Bereiding van de shakshuka met venkel
1. Tik met iets zwaars op de knoflook, schil de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Maak ook de paprika’s, uien, tomaten en venkel schoon en snijd het allemaal in blokjes.
2. Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem. Bak hierin de knoflook en de groentes ca. 5 minuutjes.
3. Voeg het anijspoeder, het paprikapoeder en de chilipoeder toe en roer het nog 2 minuutjes door.
4. Spoel de chilibonen in een vergiet af met water, laat de bonen uitlekken en doe het bij de groentes in de pan. 5. Daarna kun je de tomatenblokjes toevoegen. Breng het geheel aan de kook en zet hierna het vuur zachter, laat het lekker pruttelen.
6. Maak met een lepel een holte in de saus. Breek een eitje en laat het in de holte vallen en herhaal dit vervolgens tot alle 5 de eitjes over de shakshuka zijn verdeeld. Laat het met een deksel erop nog ca. 10 minuutjes garen. De eieren moeten er mooi gebakken uitzien.
7. Was ondertussen de koriander en haal de blaadjes van de stelen. Verdeel de hüttenkäse en de blaadjes koriander over de shakshuka. Serveer het direct uit de pan.
Shakshuka kun je aanvullen met een lekkere groene bladgroenten salade!
Eet smakelijk!
Rozemarijn
samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij een goed restaurant en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.