Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Shoarma groente stoofpan
Ingrediënten shoarma groente stoofpan
voor 2 personen
Bak tivall shoarma
Broccoli
2 tomaten
Rode paprika
2 dikke wortelen
2 uien
2 knoflooktenen
Boter
1 dikke tl rozemarijn
Laurierblaadje
Zoetstof (dat is bij mij 9 van de 10 x vlierbloesemsiroop, hier een dikke scheut)
Verse Spaanse peper als je van pittig houdt
Peterselie
Bereiding shoarma groente stoofpan
1. Was de tomaten, paprika en wortelen, schil de wortelen, verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd alles in stukjes.
2. Schil en was de uien en snijd ze in plakjes.
3. Tik met iets zwaars op de knoflooktenen, schil ze, spoel ze even af, snijd de onderkant eraf en snijd ze in stukjes.
4. Verwarm de boter en bak de uien glazig en bak de shoarma mee tot die wat bruin is. Roer de groente erdoor en bak even de knoflook (en evt Spaanse peper) mee, waarna je alles net onder water zet. Voeg de rozemarijn, laurierblaadje en de zoetstof toe en laat het ca. 10 minuten stoven tot de groente gaar is.
5. Ondertussen was en hak je de peterselie grof, waarmee je je shoarma groente stoof mee garneert.
Eet smakelijk 🙂