Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Peulvruchten, Veganistisch, Vleesvervangers, W6
Shoarma groente spaghetti – Vegan
Wist je dat je verse peultjes niet rauw moet eten? Net als veel andere peulvruchten bevatten ze lectine, een natuurlijke gifstof die door verhitting onschadelijk gemaakt wordt.
Ingrediënten shoarma groente spaghetti
Voor 2 personen
Snijden
* 1 bakje AH shoarma
* Kleine koolrabi
* Zakje peultjes
* 1 wortel
* 1 uitje
Verder
* 100 ml kookroom (vegan)
* Bakolie
* Himalaya zout
* Versgemalen zwarte peper
* 1 hand volkoren spaghetti
Voorbereiding van de shoarma groente spaghetti
1. Eerst snijd je de stelen van de koolrabi af en ook een stukje van de boven- en onderkant. Was ze daarna schoon en vervolgens schil je ze tot het lichtgroene vruchtvlees. Als je ze klein haalt, hoef je ze eigenlijk niet te schillen. Snijd de koolrabi daarna in blokken.
2. Daarna was je de peultjes en verwijder je de uiteindes en ook de eventuele ‘draad’ aan de zijkant van de peul zit. Dat doe je door het puntje bijna los te snijden en dan voorzichtig zijwaarts van de peul af te trekken.
3. Vervolgens schil je de wortel, snijd die door de helft en in plakjes.
4. Dan schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in plakjes.
Voorbereiding van de shoarma groente spaghetti
5. Daarna zet je een pan met zout water op en kook alle groenten, behalve de ui, én de spaghetti in een pan in ca. 6 minuten gaar.
6. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de ui glazig.
7. Vervolgens bak je de shoarma mee.
8. Als de shoarma mooi bruin en knapperig is, giet je ook de kookroom erbij. Laat dit even opkoken terwijl je roert.
9. Tenslotte breng je de groenten op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!