Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Noten, Veganistisch, w2
Silken tofu recept met wortelen en kastanjepuree – Vegan
Silken tofu, ofwel zijde tofu / Japanse tofu, is qua substantie te vergelijken met dikke yoghurt. Silken tofu bevat meer water dan de blokken stevige tofu. Het heeft nauwelijks smaak en is daardoor voor zowel hartige als zoete gerechten te gebruiken. Ook als plantaardige vervanger voor bijvoorbeeld room.
Ingrediënten silken tofu recept met wortelen en kastanjepuree
Voor 2 personen
Silken tofu recept
* 1 pak silken tofu
* 400 gr wortelen
* 2 el boter
* Half blik kastanjepuree
* 4 gedroogde pruimen
Smaakmakers
* 1 ui
* ½ duim verse gember
* 1 teen knoflook
* Dikke snuf vers geraspte nootmuskaat
* 1 kleine tl Ceylon kaneel
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van het silken tofu recept
1. Eerst spoel je de pruimen af en zet je ze in de week, waarna je de silken tofu voorzichtig afgiet en er een lichte plank oplegt.
2. Dan schil en was je de wortelen, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van gelijke grootte.
3. Smelt daarna de boter in een pan en smoor daarin de wortelen met de deksel op de pan.
Bereiding van het silken tofu recept
4. Intussen schil, was en snijd je de ui doormidden en in plakjes.
5. Dan schil je de gember en rasp die fijn.
6. Vervolgens tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Roer dit alles door de wortelen evenals de rest van de kruiden en laat het, met de deksel op de pan, verder stoven.
8. Terwijl dat stooft ontpit je de pruimen en snijd die in heel kleine stukjes. Snijd de kastanjepuree klein en roer beide ook door de wortelen. Voeg eventueel wat water toe.
9. Roer dan de tofu los en doe dat ook bij de wortelen. Proef dan of je nog wat zout wilt toevoegen.
10. Was daarna de bieslook, sla het droog en hak het dan grof. Strooi de bieslook tenslotte over het eten als je het bord opdient.
Eet smakelijk 🙂