Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Vleesvervangers, W3
Snelle gnocchi met verse tomatensaus
Gnocchi en Quorn gekocht tegen voedselverspilling, handig voor een snelle maaltijd op tafel.
Ingrediënten Snelle gnocchi met verse tomatensaus
Voor 8 burgers
Snijden
* 1 prei
* 1 ui
* 6 tomaten
* 2 knoflook
* Bosje peterselie
Verder
* Kant-en-klare gnocchi
* Quorn fijngehakt haché (niet vegan)
* 1 tl vers geraspte nootmuskaat
* 1 tl paprikapoeder
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Scheut (vegan) kookroom
Voorbereiding van de snelle gnocchi met verse tomatensaus
1. Als eerste kook je de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
3. Vervolgens schil, was en snijd je de ui in plakjes.
4. Was daarna de tomaten en snijd ze in kwarten.
5. Tik ten slotte met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook heel fijn.
Bereiding van de snelle gnocchi met verse tomatensaus
6. Laat vervolgens een koekenpan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak de ui dan glazig.
7. Voeg daarna de gehakt toe en bak dat een beetje bruin.
8. Dan verhoog je de temperatuur, roerbak dan de prei erdoor en als dat slap wordt ook de tomaat en knoflook evenals de nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout. Roer af en toe tot de tomaat zacht is.
9. Intussen was je de peterselie, sla het droog en hak het daarna grof.
10. Roer de gnocchi en verder een scheut kookroom door het tomatenmengsel, strooi de peterselie erover en klaar is je snelle gnocchi.
Eet smakelijk!