Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Vleesvervangers, w33
Snelle hap met Vega balletjes en tomaten
Ingrediënten snelle hap
voor 2 personen
* 2 uien
* AH Biologisch Vega balletjes
* Olijfolie
* Ca. halve bak champignons
* 1,5 bakje bio cherrytomaten
* Sla
* Ca. 3 takjes verse tijm
* 2 tl paprikapoeder
* 2 el rode balsamicoazijn
* Eventueel overgebleven aardappelen, rijst o.i.d.
Bereiding van de snelle hap met Vega balletjes en tomaten
1. Schil en was de uien en snijd die in plakjes. Was de tijm, sla en de cherrytomaten waarna je de tomaten goed afdroogt. Veeg eventueel vuil van de champignons met een vochtige schone doek waarna je ze in plakjes snijdt.
2. Verwarm de olie en bak daarin af en toe roerend de uien en de Vega balletjes.
3. Ondertussen snijd je de sla in reepjes, die kun je vast op de borden schikken.
4. Als de balletjes rondom mooi bruin worden, zet je de warmtebron wat hoger en bak je eerst even de champignons mee en daarna de cherrytomaatjes.
5. Rits ondertussen de tijmblaadjes van de takjes en roer ze samen met de paprikapoeder door de tomaten – balletjes. Voeg eventueel gare rijst o.i.d. toe.
6. Wanneer de velletjes van de tomaten gaan knappen, blus je het geheel af met de balsamicoazijn en schep je het bovenop de sla.
Eet smakelijk 🙂