Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, W4
Snelle linzen stoofpot – Vegan
Dit is een heerlijke stoof die je ook kunt maken als je een restje aardappels over hebt (van dit recept ❯). Als je dan ook tomatenblokjes en linzen uit blik gebruikt, is je gerecht snel klaar!
Ingrediënten snelle linzen stoofpot
Voor 2 personen
Voorbereiden
* Bak olie
* Mespunt gerookte paprikapoeder
* 2 aardappelen
* 1 winterwortel
* 2 uien
* 1 teen knoflook
* 1 prei
* 1 blik tomatenblokjes
* Ca. 300 gr gekookte linzen
Verder
* Snuf komijnpoeder
* Snuf kurkuma
* Vers gemalen zwarte peper
* Snuf Keltisch zout
* 5 handen verse spinazie
* Verse koriander
* Sap van ca. een halve citroen
Bereiding van de snelle linzen stoofpot
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke, kleine stukken.
2. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de aardappelen aan.
3. Schil de wortel, spoel even af en rasp de wortel grof. Doe de wortelrasp ook in de pan.
4. Dan schil, was en snijd je de uien in plakjes. Roer ze door de aardappelen.
5. Daarna tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook in plakjes. Voeg ze bij de rest.
6. Vervolgens snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren, waarna je de prei in dunne ringen snijdt. Bak dit mee met de rest.
7. Als de prei is begint te slinken, doe je de tomatenblokjes erbij. Maak het blikje ‘schoon’ met ongeveer een kopje water en doe dat in de pan.
8. En de linzen, komijnpoeder, kurkuma, peper en het zout.
9. Roer af en toe terwijl je de spinazie wast en de koriander, laat beide uitlekken.
10. Check of de aardappelen gaar zijn en proef er genoeg smaakmakers inzitten.
11. Voeg 4 handen spinazie toe en roer dat er even door.
12. Pers dan de citroen uit en meng dat er beetje bij beetje door en proef tussendoor of het niet te zuur wordt.
13. Hal daarna de verse koriander en meng het erdoor.
14. Leg wat overgebleven spinazie op het bord en schep de linzen stoofpot erop.
Eet smakelijk! 🙂