Aardappelgerechten, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Soep, Veganistisch
Snelle romige aspergesoep – Vegan
Ingrediënten snelle romige aspergesoep
voor 2 personen
* 1 ui
* Olie
* 500 gr aardappelen
* 500 gr asperges uit glas + het vocht
* 300 ml kookwater
* 200 ml Rice Dream Cuisine Bio
* Nootmuskaat
* Zwarte peper
* Zout
* Oud brood
Bereiding van de super snelle romige aspergesoep
1. Laat de asperges uitlekken en vang het vocht op in de pan waar je de soep in gaat maken.
2. Schil, ontpit, was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in het vocht van de asperges, vul dat eventueel aan met water.
3. Hierna schil en was je de uien en snijd ze in plakjes. Verwarm wat olie en bak de ui mooi goudbruin.
4. Breek het oude brood in brokjes. Verhoog je warmtebron en voeg nog wat extra olie toe aan de ui. Bak daarna de stukjes oud brood mee tot het brood mooi goudgeel is en de uien bruin. Zet het apart voor straks.
5. De aardappelen zijn dan bijna gaar, doe de uitgelekte asperges erbij, verwarm alles ongeveer 3 minuten.
6. Zodra de asperges warm zijn, haal je de soeppan van het vuur. De juiste dikte van de soep bepaal met het kookwater. Haal liever iets eruit zodat je dat later eventueel weer kunt toevoegen. Maal alles met de staafmixer, pas op voor heet spattende soep. Giet de room erbij, rasp wat nootmuskaat en maal wat peper erboven en voeg iets zout toe. Proef of er nog iets bij moet, verwarm het eventueel nog even.
7. Roer het ui-brood mengsel vlak voor het opdienen door de aspergesoep en eet smakelijk 🙂
Weet je
Dat groenten uit blik, glas en diepvries qua vitamine en mineralen gehalte nauwelijks onderdoen voor verse groenten? Dat komt omdat deze groenten heel snel na de oogst verwerkt worden tot diepvriesgroente, blikgroente of glasgroente. Voordat een vers product in de winkel en daarna in jouw pan komt, zitten er soms wel dagen tussen. De vitaminen in verse groenten kunnen dan behoorlijk afnemen. In principe kies je het liefst verse groente uit nabije landen.
Nadeel
Hou er wel rekening mee dat er vaak erg veel zout wordt toegevoegd aan bewerkt voedsel ( + andere ‘benodigdheden’) Proef altijd eerst of je nog wel zout wilt toevoegen aan het gerecht.
Eet smakelijk 🙂