Hoofdgerechten vegetarisch, Soep, Veganistisch
Soep pastinaak en appel met knoflook croutons
Ingrediënten soep pastinaak en appel met knoflook croutons
3 el olie
2 ui
800 gr pastinaak
2 moesappel
750 ml groentebouillon
4 el fijngehakte peterselie
Afgestreken tl gedroogde rozemarijn
450 ml hazelnoot melk
Zout
Zwarte peper
Voor de croutons:
2 plakjes oud brood
1 teentje knoflook
2 el olie
Bereiding
Schil en snipper de ui. Spoel kort af.
Schil de pastinaak met een scherpe dunschiller en snijd ze in stukjes.
Schil en snij de appel in stukjes.
Was en hak de peterselie.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
Bak hierin de uien en de pastinaken ca. 5 min. tot ze zacht zijn.
Voeg dan de appel, bouillon, peterselie en rozemarijn toe en breng het aan de kook.
Doe de deksel op de pan, zet het vuur zacht en kook het ca. 20 minuten.
Pers de knoflook. Smeer het brood hiermee in.
Snijd het brood in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem.
Doe het brood erbij, blijf roeren en bak de broodblokjes 2-3 min. totdat ze goudkleurig zijn geworden.
Haal ze uit de pan en verwijder overtollig vet door de croutons op keukenpapier te leggen.
Haal de pan met de soep van het vuur.
Voeg de melk toe en kruid de soep naar smaak met zout en, liefst versgemalen, peper.
Pureer de soep in de keukenmachine.
Warm de soep voorzichtig weer op.
Serveer de soep met de croutons en bestrooi de pastinaak soep met de peterselie.
Eet smakelijk! 🙂