Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Pasta, Sauzen en dressings
Spaghetti met zelf gemaakte basilicumsaus
Ingrediënten spaghetti met zelf gemaakte basilicumsaus
Voor 2 personen
* Ca. 150 gr spaghetti
* Dikke bos basilicum
* Paprika
* 1 teen knoflook
* Beetje bakboter of bakolie
* Handje zonnebloempitten
* Zakje Parrano snippers
* Vers gemalen zwarte peper
* Zout
* Bewaar wat basilicum en paprika ter decoratie
Bereiding van de spaghetti met zelf gemaakte basilicumsaus
1. Als eerste breng je water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing klaar, maar kook het twee minuten korter dan aangegeven is.
2. Daarna was je de basilicum en snijd het, op een paar blaadjes ter decoratie na, fijn.
3. Was vervolgens de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika, op een stukje ter decoratie na, fijn.
4. Laat daarna een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron dan bijna laag en bak de paprika stukjes zacht.
3. Tik ondertussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
4. Bak de knoflook even aan met de paprika.
5. Voeg de basilicum toe, de zonnebloempitten en de Parrano. Voeg wat water toe en maal het met de staafmixer glad. Roer er zout en peper door naar smaak. Voeg daarna zoveel water (met eventueel wat room of iets dergelijks) toe tot de saus een goede dikte heeft.
Eet smakelijk! 🙂
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!