Eiergerechten, Pasta, w2
Spaghetti carbonara zonder spek
Een snel klaar recept voor als je geen zin hebt in koken en erg lekker met een salade van tomaten, ui en komkommer.
Ingrediënten voor spaghetti carbonara zonder spek
Voor 2 personen
Spaghetti carbonara zonder spek
* Ca. 200 gr volkoren spaghetti
* 3 Demeter eieren ❯
* Stukje kaas met vegetarisch stremsel
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Paar takjes peterselie
Verder
* 2 el olijfolie
* 150 mlpPlantaardige kookroom
* 200 gr ‘Speckjes’
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Voorbereiding Spaghetti carbonara zonder spek
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak al dente.
2. Dan schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
3. Rasp eventueel de kaas.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
5. Was dan de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
Bereiding Spaghetti carbonara zonder spek
6. Verhit daarna de olijfolie in een pan en verlaag de temperatuur. Bak hierin de ui glazig.
7. Voeg vervolgens de speckjes toe tot ze bruin beginnen te worden en voeg daarna de knoflook toe.
8. Klop intussen de eieren los met de room en roer de kaas erdoor tot het goed gemengd is. Voeg peper en eventueel zout toe.
9. Bak even tot de knoflook begint te geuren en voeg dan de uitgelekte spaghetti toe.
10. Meng alles goed door elkaar en roer het eimengsel door de spaghetti carbonara. Het eimengsel moet geen gebakken ei worden 😉 maar nét nog lobbig zijn.
Strooi de peterselie erover en eet smakelijk!
Tips
- Heb je over? Snijd de spaghetti klein, doe er wat sla door en eventueel iets van de olie van de zongedroogde tomaten en eet als lunch.
- Lekker met een bladsalade.
- Gebruik een andere smaak kaas.