Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, W8
Spaghetti carbonara senza carne
Ingrediënten voor spaghetti carbonara senza carne
* 400 gr spaghetti
* 2 Demeter eieren
* 2 eidooiers
* 60 gr pittige kaas met vegetarisch stremsel
* 2 el olijfolie
* 30 gr boter
* 2 teentjes knoflook
* 200 gr Speckjes of ca.6 zongedroogde tomaten
* 1 courgette
* Verse peper & Keltisch zeezout
* Paar takjes peterselie
Bereiding spaghetti carbonara senza carne
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak al dente.
2. Was en snijd de courgette in blokjes.
3. Rasp eventueel de kaas.
4. Snijd de zongedroogde tomaten kleiner.
5. Schil de knoflook, spoel even af.
6. Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
7. Klop de eieren en de parmezaanse kaas tot de kaas goed gemengd is. Voeg peper en eventueel zout toe.
8. Verhit de olijfolie met de boter in een pan. Bak de speckjes tot ze bruin beginnen te worden.
9. Voeg de courgette toe, roer en bak ca. 2 min tot ze net wat zachter worden.
10. Roer als je geen speckjes hebt, de zongedroogde tomaten erdoor en pers en voeg de knoflook toe.
11. Bak even tot de knoflook begint te geuren en voeg dan de uitgelekte spaghetti toe.
12. Meng alles goed door elkaar en roer het eimengsel door de spaghetti carbonara. Het eimengsel moet geen gebakken ei worden 😉 maar nét nog lobbig zijn.
Strooi de peterselie erover en eet smakelijk!
Tips
- Lekker met een bladsalade.
- Heb je spaghetti over? Snijd het restje klein, doe er wat sla door en eventueel iets van de olie van de zongedroogde tomaten en eet als lunch.
- Gebruik een andere smaak kaas.