Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Peulvruchten, Veganistisch, w20
Spaghetti courgette met tempeh
Ingrediënten spaghetti courgette met tempeh
Voor 2 personen
* (Volkoren) Spaghetti
* 1 prei
* 1 teentje knoflook
* Trosje tomaatjes
* 2 kleine courgettes
* Paar drupjes citroen of meer
* Versgemalen zwarte peper
* Ca. tl Provençaalse kruiden
* Keltisch zout
* Bakolie (olijf)
* Ca. half blok tempeh
* Snuf Provençaalse kruiden
* 1 el sojasaus
* 1 el olijfolie
* Ca. 1 el citroensap of meer
* Keltisch zout
Voorbereiding van spaghetti courgette met tempeh
1. Als eerste stoom je plakjes tempeh of verkruimel je de tempeh in een koekenpan en giet er zoveel water bij tot de tempeh net onder staat. Zet je kookwekker op 10 minuten.
2. Zet de warmtebron aan op hoog en kook de tempeh gaar.
3. Intussen snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
4. Dan was je de tomaten en snijd die door de helft en in plakjes.
5. Vervolgens maak je een sausje voor de tempeh. Roer hiervoor wat zout, de kruiden, de soja saus, de olijfolie en het sap van de citroen door elkaar. Proef of je nog wat smaak wilt toevoegen.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Hierna zet je de spaghetti op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
Bereiding van de tempeh
Als de kookwekker is gegaan, heb je nog even tijd. De tempeh heeft ongeveer 15 minuten nodig. Check af en toe het water.
Giet de tempeh eventueel af en schenk het sausje erbij (in een koekenpan of wok als je gestoomd hebt). Laat het op hoge temperatuur inkoken tot een soort gehakt. Wel af en toe roeren.
Bereiding van de spaghetti courgette
8. Laat een pan voor de groente heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron iets lager en bak de tomaten en knoflook.
9. Intussen was je de courgettes en snijd ze in de lengte door de helft en dan in plakjes.
10. Wanneer de tomaten wat zachter worden, roerbak je de prei mee.
11. Dan roerbak je de courgette mee.
Tussendoor even naar de spaghetti
12. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet. Roer er wat olijfolie door tegen vastplakken.
Verder met de courgette
13. Proef het courgette mengsel. Voeg (naar smaak) het citroensap, de peper, de Provençaalse kruiden en eventueel zout toe.
14. Roer de tempeh erdoor en dit mengsel door de spaghetti
Super easy, zonder pakjes of zakjes! Eet smakelijk 🙂
Tip
- Verdubbel de hoeveelheid en kook het blok tempeh. Doe de rest op je brood of bewaar het in de vriezer.