Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Pasta, Sauzen en dressings
Spaghetti met pompoen in kaassaus
Ingrediënten spaghetti met pompoen
voor 2 personen
* Stuk pompoen (of peentjes)
* 2 uien
* 1 knoflookteen
* Bakolie
* 2 tl vers gemalen nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Zout
* Spaghetti
* Zakje Parrano snippers
* 25 gr boter
* 25 gr bloem
* 250 ml melk
* Snuf laurierpoeder
Bereiding van de spaghetti met pompoen
1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
2. Schil en snijd de pompoen door de helft. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Bewaar de zaden als je een biologische pompoen hebt gekocht, daar kun je een lekkere snack van maken.
Vervolgens snijd je het vruchtvlees in kleine blokjes van gelijke grootte.
3. Schil, was en snipper de uien. Daarna tik je met iets zwaars op de knoflook, verwijder je de schil en de onderkant en snijd je de knoflook in stukjes.
4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, pompoen, 1 tl gemalen nootmuskaat en peper en eventueel wat zout ca. 10 minuten op lage temperatuur. Schep regelmatig om.
5. Ondertussen kook je de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereiding van de kaassaus
6. Terwijl dat opstaat smelt je de boter zachtjes in een steelpan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Goed roeren en op lage temperatuur garen tot de bloem na een paar minuten licht begint te kleuren. Daarna voeg je al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg de laurierpoeder en de overgebleven nootmuskaat toe en laat dit ca. 5 minuten zacht doorkoken.
7. Neem de steelpan van de warmtebron en roer de helft van de kaas snippers erdoor. Doe de spaghetti samen met de gebakken pompoen en saus in een ovenschaal en schep het goed om zodat de saus goed verdeelt is. Bestrooi de spaghetti met de rest van de snippers en bak de schotel in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Eet smakelijk 🙂