Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Pasta, Veganistisch
Spaghetti romige spitskool
Spaghetti romige spitskool voor 2 personen
Voor 2 personen
* (Volkoren) spaghetti
* 400 gr spitskool
* 1 ui
* 100 ml (plantaardige) room
* Zakje Parrano snippers of plantaardige kaas
* Teentje knoflook
* 1 el dragon
* 1 el peterselie
* 1 tl zoetstof
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Bereiding van de spaghetti romige spitskool
1. Als eerste zet je water op en kook je de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
2. Snipper de spitskool fijn, was de reepjes en kook deze in ca. 10 min. gaar. Tip: als het gaat ruiken is het té gaar 😉
3. Schil, was en snipper de ui. Zet een koekenpan op, verhit de bakolie en bak de ui zachtjes.
4. Tik ondertussen met een pot op de knoflook, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn. Roer het door de ui en bak het samen goud bruin.
Naar de romige saus.
5. Giet de room in een kom en voeg de helft van de Parrano snippers toe. Roer er dan de dragon, peterselie, zout en peper door en mix het goed.
6. Daarna giet je de spaghetti en spitskool af en voeg je de spaghetti en spitskool toe aan het ui-mengsel in de koekenpan en roer het goed door.
7. Vervolgens giet je de saus over de spaghetti en blijf het door elkaar husselen tot alles goed verdeeld is.
9. Verdeel er als laatste de honing over en schep alles nogmaals goed om.
8. Garneer met de rest van de kaas en wat dragon of peterselie.
Eet smakelijk! 🙂