Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Lente, Paddenstoelen, Pasta, W10
Spaghetti spinazie met paprika en feta
Volkoren spaghetti is gezonder dan witte. Volkoren pasta bevat koolhydraten en vezels, maar ook ijzer en B-vitamines.
Ingrediënten spaghetti spinazie met paprika en feta
Voor 2 personen
* 2 (punt)paprika’s
* 1 ui
* 1 knoflook
* 3 a 4 vleestomaten
* 6 dikke champignons
* Spaghetti naar behoefte
* Dikke snuf oregano
* Dikke snuf rozemarijn
* Dikke snuf rozemarijn
* Snuf tijm
* Vers gemalen peper
* Keltisch zout
* 450 gr verse spinazie
* Feta
Voorbereiding van de spaghetti spinazie
1. Als eerste was je de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
2. Schil, was en snijd daarna de ui in plakjes.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
4. Daarna de tomaten even afspoelen, verwijder dan het kroontje en snijd de tomaat in plakjes. Ik hou de zaadjes er gewoon in.
5. Verwijder eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek, haal dan een stukje van de onderkant van de steel en snijd de champignons in plakjes.
Bereiding van de spaghetti spinazie
6. Maak de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook het één minuut korter.
7. Laat dan een grote, brede pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron wat lager en fruit de ui even aan.
8. Voeg dan de paprika toe en de champignons. Even doorroeren en bakken.
9. Daarna doe je de knoflook erbij en na een minuut ook de tomaten.
10. Als laatste roer je er een dikke snuf oregano, rozemarijn, tijm, peper en zout door. Laat het zo mooi garen en saus-achtig worden.
Afronden
11. Wanneer de spaghetti gaar is, giet het af en schenk er wat (lijnzaad) olie over. Houd het nog even warm.
12. Roer steeds een dikke hand spinazie tegelijk door de groentesaus tot het een beetje geslonken is. Pak dan opnieuw een hand spinazie en roer die er op dezelfde wijze door, tot de spinazie op is.
13. Leg wat van de apart gehouden spinazie op je bord. Rol dan wat spaghetti om je vork en schuif het rolletje van je vork af, op het bord en maak zo een ‘krans’ van rolletjes. Hierna schep je de dikke groenten-saus erop en verkruimel er ten slotte wat feta over.
Klaar is je spaghetti spinazie met paprika en feta.Eet smakelijk 🙂
Tip
Heb je een restje saus over? Snijd wat komkommer en doe het restje op je brood, héérlijk! (zonder vetstof, dat zit al in de saus)