Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Vleesvervangers
Sperziebonen schotel uit de oven

Ingrediënten sperziebonen schotel uit de oven
Voor 2 personen
Ca. 500 gr aardappelen
500 gr sperziebonen
2 kleine uitjes
Speckjes
2 el roomboter
Plakjes kaas
Saus
2 Demeter eieren
150 ml melk
2 el verse roomkaas
1 el gedroogde dille
Peper en zout
Bereiding van de sperziebonen schotel
1. Kook wat water. Schil, ontpit, was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2. Was en haal de topjes van de sperziebonen en breek ze doormidden. Kook beide net niet helemaal gaar.
3. Bak de uien en spekjes lekker knapperig.
4. Bereid ondertussen de saus door de eieren los te kloppen met de melk. Roer de roomkaas, dille peper en een snufje zout erdoor.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
6. Vet een bakvorm in wat boter.
7. Verdeel hierin, in laagjes, de aardappelen, sperziebonen, spekjes en uitjes.
8. Verdeel de saus over het geheel en leg de plakjes kaas erop.
9. Bak het ca. 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk 🙂