Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch
Spinazie basilicum een aardappelpuree
Ingrediënten spinazie basilicum
voor 2 personen
* Aardappelen naar smaak
* Boter
* Melk
* Nootmuskaat
* Zout
* 2 el kokosolie
* Ca. 400 gr diepvries spinazie
* 200 gr (gemengde) paddestoelen
* 2 uien
* 3 teentjes knoflook
* Basilicum
* Verse peper en zout
Bereiding van de spinazie basilicum
1. Schil en was de aardappels en zet ze op.
2. Terwijl dit opstaat schil en was je de ui en de knoflook. Snijd de paddestoelen in plakjes.
3. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem op hoog vuur. Als het vet heet is, voeg je de ui en paddestoelen toe en bak deze tot ze goudgeel zijn. Doe de knoflook erbij en bakt het even kort tot het gaat geuren. Roer de spinazie erdoor, voeg zout en vers gemalen peper toe en zet het vuur laag, desnoods op een plaatje.
4. Laat de spinazie terwijl je regelmatig even roert ca. 5 minuten warmen. Doe er een klein deel van de basilicum bij.
5. Giet ondertussen de aardappelen af en maak een puree.
6. Roer de rest van de basilicum door de spinazie en serveer eventueel met wat jus.
Eet smakelijk 🙂
Tips:
- Lekker met een verse salade.
- Vervang de helft van de aardappels door witte bonen.