Bijgerecht, Brunch, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten
Spinazie feta pakjes
Ingrediënten voor spinazie feta pakjes
voor 2 personen
6 plakjes bladerdeeg
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels pijnboompitten
300 gr diepvries gewone spinazie
5 zongedroogde tomaten
100 gr feta
1 el tahin
Olie
Verse peper
Rauwkost
Bereiding van de spinazie feta pakjes
1. Verwarm je oven voor op 220 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Rooster in een koekenpan, zonder vet, de pijnboompitten in een pan. Blijf roeren totdat ze mooi goudbruin zijn en laat ze plat op een bord afkoelen.
3. Schil en was de uien en snijd fijn.
4. Tik met iets zwaars op de knoflooktenen, schil ze, spoel ze even af, snijd de onderkant eraf en snijd ze heel fijn.
5. Verwarm de olie en bak de ui goudgeel en roer de knoflook even mee. Voeg daarna de bevroren spinazie toe en laat het langzaam ontdooien. Breng op smaak met peper. Omdat de feta en zongedroogde tomaten zout zijn hoeft er, wat ons betreft, geen zout bij.
6. Terwijl je af en toe door de spinazie roert, snijd je de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en roer dat door de spinazie. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Vang dat op.
7. Maak met een vork de feta fijn en meng feta, pijnboompitten en tahin door de spinazie en laat het afkoelen.
8. Beleg één helft van de bladerdeeg plakken met het spinaziemengsel. Vouw de puntjes naar elkaar zodat je een klein driehoekig pakketje hebt. Rol de randjes goed om te voorkomen dat de vulling eruit gaat tijdens het bakken. Prik bovenin wat gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen.
9. Vet een bakplaat licht in en bak ze ca. 25 minuten tot ze lekker bruin zijn.
10. Maak ondertussen een rauwkostsalade en gebruik het vocht van de spinazie als basis voor de ‘vinaigrette’ van je rauwkostsalade.
Eet smakelijk 🙂
Tip
Je kunt er ook 1 taart van maken.