Bulgur, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Paddenstoelen, Pannenkoeken, Peulvruchten, w51
Spinazie pannenkoek met groentebeleg
Ingrediënten spinazie pannenkoek met groentebeleg
Voor 2 personen
Spinazie pannenkoek
1 goede kop couscous
400 gr verse spinazie
2 kruidnagelen
2 á 3 korrels piment
2 eieren
Dikke tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad
Vers gemalen peper
Naar wens wat Chili peper
Dikke snuf kardemom
Ca. halve tl vers geraspte nootmuskaat
Dikke snuf kaneel poeder
Kleine tl Keltisch zout
Groentebeleg
8 champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
2 stengels selderij
1 ui
2 knoflook
ca. 200 gr gare kikkererwten.
Voorbereiding van de spinazie pannenkoek met groentebeleg
1. Als eerste breng je 1 goede kop water aan de kook. Schenk het in een kom en voeg 1 eetlepel extra vierge olijfolie toe. Voeg 1 goede kop couscous toe en roer goed door. Dek af en laat 5 minuten staan.
2. Doe terwijl dat water opstaat, een heel klein beetje water in een pan en stoof daar heel kort de spinazie in. Zodra je ziet dat de spinazie gaat slinken, laat je het uitlekken in een vergiet.
3. Terwijl de couscous staat te wellen en de spinazie uitlekt, was je de paprika’s. Verwijder dan de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
4. Spoel daarna de stengels selderij af en snijd die in ringetjes.
5. Dan schil, was en snijd je de uien in plakjes.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Maal dan de kruidnagelen en piment in de vijzel fijn.
Bereiding
8. Knijp intussen de spinazie goed uit. Vang het vocht op en snijd de spinazie wat kleiner.
9. Klop daarna de eieren los in een kom waar de spinazie straks bij kan.
10. Meng de kruidnagelen, piment en de rest van de kruiden door de eieren.
11. Voeg dan de gewelde couscous toe en daarna, als couscous goed gemengd is, roer je de spinazie erdoor.
12. Laat een koekenpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron wat lager en bak op een bijna lage warmtebron het ei-spinazie mengsel. Doe een deksel op de koekenpan.
Groente pan
13. Laat een andere pan heet worden en verhit een ruime scheut olie. Zet de warmtebron wat lager en bak de champignons.
14. Wanneer de champignons een beetje bruin worden, roer je de paprika’s, selderij, ui en knoflook door de champignons.
Spinazie pannenkoek
15. Maak, als de bovenkant van de spinazie pannenkoek droog is, de zijkant en onderkant los van de pan.
16. Leg een bord op de spinazie pannenkoek. Hou die vast tegen de spinazie pannenkoek gedrukt, terwijl je de koekenpan omdraait. De spinazie pannenkoek ligt nu op het bord. Laat die weer in de pan glijden.
Groente pan
17. Roerbak de kikkererwten mee met de groenten en voeg een beetje zout toe.
Samen
18. Wanneer de spinazie pannenkoek gaar is, snijd je het in vieren en leg de stukken op een bord. Schep de groente er naast.
En smullen maar van je spinazie pannenkoek met groentebeleg 🙂