Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, w17
Spinazie met rode linzen
Spinazie met rode linzen is lekker snel klaar en gezond. Spinazie blijft 2, 3 dagen vers en bewaar je in de koelkast.
Ingrediënten spinazie met rode linzen
Voor 2 personen
* Ca. 4 handen rode linzen
* 1 ui
* 1 dikke knoflookteen
* Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
* Bakolie (olijf)
* 1 tl kurkuma (liever vers)
* 1 tl komijnzaad
* Keltisch zout
* Ca. 650 gr verse spinazie
* 2 bio citroenschijfjes
* Paar drupjes citroensap
* Versgemalen zwarte peper
* 1 tl maizena
Voorbereiding van de spinazie met rode linzen
1. Als eerste was je de linzen en verwijder eventuele steentjes o.i.d.. Zet dan de linzen op in koud water, er moet een laag van ongeveer een vingerkootje boven zitten. en breng het aan de kook.
2. Dan was je de spinazie. Van mij mag je de steeltjes verwijderen, maar daar ben ik te lui voor en het scheelt maar weer voedselafval 😉
3. Daarna schil, was en snipper je de ui.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil, spoel even af en snipper de knoflook.
5. Schil dan de gemberwortel en verwijder een eventueel verdroogde bovenkant. Bij verse kurkumma doe je hetzelfde.
Bereiding van de spinazie met rode linzen
6. Laat een brede (hapjes, koeken) pan heet worden en verhit daarin de olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui glazig.
7. Rasp intussen de gember. Voeg dan de schijfjes citroen, knoflook en gember toe en even later de kurkuma en komijnzaad.
8. Wanneer dat lekker begint te geuren doe je er hand voor hand de spinazie bij tot het allemaal een beetje geslonken is. Maal de peper erover en proef even of er nog iets van smaak bij moet.
9. Als het goed is, zijn je linzen nu ongeveer gaar, ze moeten goed zacht zijn en er moet nog wat vocht bij zitten. Roer de linzen door het spinazie mengsel. Proef even en voeg eventueel citroensap toe.
10. Super easy en snel op tafel die spinazie met rode linzen!
Eet smakelijk 🙂