Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch
Spitskool met aardappel ei
Een super simpel en heerlijk recept. Maak er eventueel nog een salade bij. Ik had een ‘wildpluk’ uit mijn tuin salade van o.a. veldkers, daslook, bonenkruid en paardenbloem-blad. Verder een eenvoudige dressing erbij.
Ingrediënten spitskool met aardappel ei
Voor 2 personen
Spitskool met aardappel ei
* Ca. 5 middelgrote aardappelen
* 400gr spitskool
* 3 á 4 eieren
* 1 tl citroenrasp
Verder
* 2 el edelgist (als je dat in huis hebt)
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* 2 dikke el curry kruidenketchup
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Dikke scheut olijfolie
Voorbereiding spitskool met aardappel ei
1. Als eerste was je de spitskool en snij het flinterdun in reepjes.
2. Daarna doe je alle kruiden daarbij.
3. Vervolgens rasp je de aardappelen bij de spitskool, gewoon met schil kan prima. Voeg nog wat citroenrasp erbij en roer dit heel goed door elkaar.
4. Tik ten slotte de eieren stuk in een mengkom en klop ze vervolgens schuimig.
Bereiding van de spitskool met aardappel ei
5. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron laag en giet er een laagje ei in.
6. Direct daarna verdeel je het spitskool mengsel over het laagje ei en daarover giet je de rest van het geklopte ei. Leg een deksel op de pan en laat het garen.
7. Als de onderkant zo goe als loslaat en de bovenkant droog is, leg je een bord op het ei. Draai het geheel dan in één keer om zodat de ongebakken kant op het bord ligt. Schuif dit vervolgens weer in de pan tot het gaar is. (totaal ongeveer 10-15 min)
8. Intussen maak je eventueel nog een rauwkost. Eet smakelijk 🙂
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!