Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas
Spitskool met pinda-miso saus
Ingrediënten voor de spitskool met pinda-miso saus
voor 2 personen
1 spitskool
1 ui
Kokosolie
Chilipeper
Peterselie
Peper en zout
Pinda-miso saus
1 Uitje
100 ml melk
100 ml water
1 eetlepel verse roomkaas
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel miso pasta
Kokosolie
Bereiding van de spitskool met pinda-miso saus
1. Zet aardappelen of rijst op.
2. Was de spitskool en snijd deze in dunne reepjes.
3. Schil, was en snipper de beide uien en fruit de helft in de kokosolie tot ze glazig zijn.
4. Voeg de chilipeper toe en fruit deze 1 minuut mee.
5. Snijd de spitskool in smalle reepjes en voeg toe aan de uitjes met verse peper en eventueel zout (de miso is ook zout). Bak ca. 10 minuten zachtjes mee.
Bereiding van de pinda-miso saus
1. Fruit ondertussen het uitje glazig in de kokosolie.
2. Voeg vervolgens al roerend alle andere ingrediënten toe en laat het al roerend inkoken tot een mooie saus.
Lekker met aardappelen of rijst.
Heerlijk gerecht met een verrassende saus! Eet smakelijk 🙂