Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Vleesvervangers, w35
Spitskool paprika met basmati rijst – Vegan
Pindasaus, altijd goed 🙂
Ingrediënten spitskool paprika met rijst
Voor 2 personen
Spitskool paprika
* Rijst naar behoefte
* 1 kleine spitskool
* 1 paprika
* 1 ui
* Olie om te bakken
* Vleesvervanger shoarma
* Zout en peper
Ingrediënten pindasaus
* 3 el pindakaas
* 250 ml water
* 1 tl olie
* 1 el ketjap
* 1 kleine ui
* 1 teentje knoflook
* 1 el bruine suiker
* Zout, vers gemalen peper en chilipeper
Bereiding van spitskool paprika met rijst
1. Als eerste kook je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
2. Daarna halveer je de spitskool, haal de harde stronk uit de spitskool en snijd de helften in smalle repen, wassen en goed laten uitlekken.
3. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
4. Dan schil, was en snijd je de uien in plakjes.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
6. Schenk een flinke scheut olie in een pan, verhit het en fruit hierin de helft van de ui.
7. Wanneer de ui glazig is voeg je in gedeelten de uitgelekte spitskool toe. Als de kool geslonken is, voeg je de in repen gesneden paprika toe en roerbak het goed door elkaar. Op een lage warmtebron beetgaar laten worden in een paar minuten.
Ondertussen ga je verder met het maken van de saus. Denk ook aan je rijst.
Bereiding van de pindasaus
8. Bak het uitje mooi bruin. Voeg dan de knoflook toe en bak deze heel even mee.
9. Voeg de pindakaas toe en laat deze op een laag vuur, terwijl je roert, smelten.
10. Als de pindakaas is gesmolten voeg je de suiker, ketjap en het water toe.
11. Zet de warmtebron weer iets hoger en blijf het geheel langzaam doorroeren.
12. Kijk hoe dik je de saus wilt hebben en voeg desgewenst minder of meer water toe.
13. Breng het de saus met chilipeper, peper en zout op smaak.
14. Terwijl dat pruttelt, bak je in een koekenpan de shoarma lichtjes aan. Als het een kleurtje heeft, roer je het ten slotte door het spitskool paprika mengsel.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
Heb je rijst over? Dan kun je dat op het laatst toevoegen aan de Aziatische maaltijdsoep van Emma ❯