Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten
Spitskool stampot uit de oven
Ingrediënten spitskool stampot uit de oven
Voor 2 personen
* Ca. 500 gr spitskool
* Aardappelen naar behoefte
* 2 ui in ringen
* 2 el olie
* 125 ml melk
* 2 a 3 eieren
* Vers gemalen zwarte peper en zout
* Nootmuskaat,
* Boter
* 2 tl dragon
* Parrano snippers
Bereiding van de spitskool stampot uit de oven
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in gelijke, wat kleinere stukken en kook ze gaar.
2. Daarna snijd je het deel van de spitskool dat je nodig hebt en snijd die doormidden en vervolgens in reepjes. Kook ze met de aardappelen gaar in een minuut of 7.
3. Ondertussen schil, was en snijd je de uien in plakjes.
4. Laat vervolgens een pan heet worden en verhit daarin de olie. Zet dan de warmtebron lager en fruit de plakjes ui tot ze glazig zijn.
5. Vet daarna een schaal in die in de hete oven kan.
6. Doe dan de melk, de eieren, de peper, het zout, nootmuskaat in een hoge kom. Klop het mengsel lekker luchtig.
7. Giet de aardappelen/ spitskool af, vang het vocht op. Doe er wat boter bij en stamp het met de dragon, eventueel met wat kook vocht tot een lekkere stampot.
7. Stort vervolgens de spitskool stampot in de ovenschaal. Doe er wat gebakken uien op en daarna giet je het eimengsel erop. Doe daar de laatste gebakken uien over.
8. Zet de spitskool stampot in de oven tot het ei gestold is, ca. een half uur op 180 graden.