Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Sauzen en dressings, Veganistisch, W4
Spruiten met pindasaus en rijst – Vegan
Spruiten met pindasaus staan hier regelmatig op tafel. Een heerlijke combinatie en spruiten zijn echte vitaminebommetjes!
Ingrediënten spruiten met pindasaus en rijst
Voor 2 personen
Pindasaus
* 1 ui
* 2 knoflook
* 2 goede el pindakaas
* Verse rode peper (eventueel)
* 2 el (bruine) suiker
* Ketjap manis
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Spruiten en rijst
* Volkoren Basmati rijst naar behoefte
* 500 gr spruitjes
Bereiding van de spruiten en rijst
1. Als eerste zet je de rijst op volgens gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna haal je de onderkant en eventueel het buitenste velletje van de spruiten en was ze dan. Intussen kook je water voor de spruitjes. Voeg de spruitjes toe als het water kookt en kook of stoom ze in ongeveer 7 minuten beetgaar (of langer als je dat lekkerder vindt.)
3. Dan schil, was en snijd je de ui fijn.
4. Tik ten slotte met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van de pindasaus
5. Laat eerst een steelpan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron wat lager en bak daarin de ui glazig. Roer af en toe even om.
6. Voeg dan de knoflook en rode peper toe en bak ca. 30 seconden mee.
7. Zet de temperatuur laag en voeg de suiker toe en bak dat een beetje mee, ca. 5 minuten. Giet er een goede scheut ketjap manis bij en voeg daarna direct de peper toe, evenals een beetje zout en de pindakaas. Laat dit smelten terwijl je roert. Voeg dan een scheut water toe en roer vervolgens goed tot het weer dik wordt. Herhaal dit vervolgens tot het een mooie saus is.
Eet smakelijk 🙂