Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Spruitjes met gemarineerde wok-reepjes
Ingrediënten spruitjes met gemarineerde wok-reepjes
Voor 2 personen
Spruitjes
500 gr. spruitjes
Bakolie
Ik had aardappelen die op moesten, maar je kunt bij dit gerecht ook goed rijst, bami of mihoen bij eten.
Zout
Tomaat
Eventueel sambal
zilveruitjes
Vegetarisch wok-reepjes
Ik had van Lidl
1 ui
1 teentje knoflook
1 plantaardig bouillonblokje
Scheutje ketjap
Dikke el tomatenpuree
1 tl suiker
1 tl azijn
Voorbereiding van de aardappelen en spruitjes
1. Als eerste borstel/ of schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook/ stoom ze gaar.
2. Daarna snijd je de harde onderkant van de spruitjes, verwijder eventueel de buitenste blaadjes en was de spruitjes. Ik heb meerdere lagen in m’n stoompan. Heb jij die niet, kook ze dan ongeveer 10 minuten in een andere pan met weinig water.
Marineer de vegetarische wok-reepjes
3. Hiervoor hak je eerst de wok-reepjes wat kleiner, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg eventueel de sambal toe.
4. Dan schil, was en snipper je de ui fijn en roer dit door de wok-reepjes.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook heel fijn. Roer dit samen met een dikke scheut ketjap door de wok-reepjes. Dit laat je zo even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Bereiding spruitjes
6. Giet de spruitjes af.
7. Wanneer je iets te scheutig was met je scheut 😉 ketjap, giet je de wok-reepjes in een zeef en vang het vocht op.
8. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de gemarineerde wok-reepjes.
9. Schuif het een beetje aan de kant, bak in het lege stuk even de tomatenpuree aan en roer er dan de suiker en de azijn door en roer alles door elkaar en roer de spruitjes erdoor.
Samen
10. Giet de aardappelen af. (Roer even door de spruitjes zodat het niet aanbakt.)
11. Snijd eventueel wat tomaat en/of komkommer en leg wat andere lekkere dingen als zilveruitjes of iets dergelijks op het bord.
12. Spuitjes opscheppen en eet smakelijk!