Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch
Spruitjes mungbonen stamp
Ingrediënten spruitjes mungbonen stamp
voor 2 personen
2 koppen mungbonen
1 teentje knoflook
Verse koriander
Verse peterselie
Dikke scheut extra vierge olijfolie
Sap halve citroen
Verse peper
2 dikke el (kruiden) roomkaas
500 gr spruitjes
Zout
Boter
Olie om in te bakken
Beetje nepspekjes
Paar paddestoelen
1 teen knoflook
2 handjes noten
Rozemarijn
Verse peper
Snufje nootmuskaat
Bereiding van de spruitjes mungbonen stamp
1. Week de mungbonen tot 24 uur (ff spoelen tussendoor). Dit weken hoeft niet persé, maar komt de voedingswaarde wel ten goede. Kook de mungbonen in ca. 30 minuten in ruim water gaar.
2. Zet een pan met water voor de spruitjes op en breng het aan de kook. Terwijl dit bezig is, schil en was je de spruitjes en doe ze in het kokende water met een beetje zout en boter.
3. Hak de noten grof. Snijd de paddestoelen in plakjes. Schil en was de knoflook.
4. Was de koriander en peterselie en haal de blaadjes los.
5. Zet een koekenpan op met wat olie en bak de spekjes bruin.
6. Giet ondertussen de mungbonen af en doe ze met de knoflook, koriander, peterselie, olijfolie en wat van het citroensap in een kom en maak het glad met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat olie toe. Wanneer het een mooie massa is, roer je wat peper en roomkaas erdoor en breng eventueel verder op smaak met peper, zout of citroensap.
7. Voeg in de tussentijd de paddestoelen toe aan de nepspek en als die bruin zijn de knoflook even meebakken.
8. Giet de spruitjes af en voeg ze toe aan de spekjesmix. Strooi de rozemarijn, peper en nootmuskaat erbij.
9. Leg wat van de mungbonen stamp op het bord. Leg daar het spruitjes mengsel boven op en garneer met de noten.
Eet smakelijk 🙂
Tip:
- Mungbonen ken je misschien niet, maar taugé waarschijnlijk wel. Dit zijn de kiemen van mungbonen.
- Mungbonen stamp over? Heerlijk als broodbeleg.