Hoofdgerechten vegetarisch
Spruitjes met pindasaus ei en gebakken aardappel

Ingrediënten voor spruitjes met pindasaus
voor 2 personen
Spruitjes met pindasaus
* 500 gr spruitjes
* Scheutje olijfolie
* 1 dikke ui
* 2 teentjes knoflook
* 2 goede el pindakaas
* Verse rode peper
* 2 el (bruine) suiker
* Ketjap manis
* Verse peper & Keltisch zeezout
Verder
* Aardappelen zoveel als je gewent bent te eten, van gelijke grootte
* 3 el kokosolie
* 2 Demeter eieren
* Inproba gefrituurde uitjes (bio en duurzame palmolie)
Bereiding spruitjes met pindasaus
1. Schil en was de aardappelen.
2. Haal het buitenste velletje van de spruiten, was ze.
3. Schil, was en snijd de ui in fijn.
4. Schil, was en snijd de knoflook vrij grof. Was de de verse peper en haal de zaadjes eruit (pas op, heet aan je vinger) en snijd in heel fijne ringetjes.
5. Doe de eieren in een pan. Als het water kookt, doe je het vuur uit. Doe een deksel op de pan en laat staan tot alles klaar is.
6. Zet de aardappelen op. Kook ze tot ze bijna gaar zijn.
7. Kook ondertussen het water voor de spruitjes, voeg ze toe en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar (of langer als je dat lekkerder vindt.)
8. Giet de aardappelen af en snijd de aardappelen in plakjes en bak ze in de kokosolie.
9. Verwarm in een steelpan de olie. Roerbak de ui mooi glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak even mee. Afblussen met een goede scheut ketjap manis. Voeg suiker toe, peper en een beetje zout. Zet het op een laag vuurtje. Voeg nu de pindakaas toe. Laat dit smelten terwijl je roert. Voeg water toe, roer tot het weer dik wordt. Herhaal tot het een mooie saus is.
10. Serveer met de gefrituurde uitjes.
Eet smakelijk! 🙂
Tips:
- Je kunt tijd en energie besparen door meer aardappels te koken op de dag voor je dit gerecht kookt. Vandaag hoef je ze dan alleen nog te bakken.
- Groene groentes nooit in koud water opzetten! Voeg de groente pas toe als het water kookt.
- Ook lekker met spitskool, bloemkool, …
- Kook eieren in water waar je wat zout aan toevoegt. Hierdoor stolt het eiwit sneller als de schil barst.