Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Vleesvervangers, W7
Spruitjes in romige saus met pompoen puree
Ingrediënten spruitjes in romige saus met pompoen puree
Voor 2 personen
Groenten
* 500 gr spruiten
* Halve pompoen. Gebruik de rest voor dit recept ❯
* 1 grote ui
* kastanje champignons
* Doosje plantaardige wokstukjes Lidl
Verder
* Vers gemalen zwarte peper
* Scheutje ketjap
* 2 eetlepels olie
* 2 el vegetarisch gestremde roomkaas Lidl
* 1/2 tl Keltisch zout
* Bosje peterselie
Spruitjes
1. Als eerste snijd je de harde onderkant van de spruitjes, verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Was de spruitjes en snijd ze door de helft. Kook ze dan ongeveer 7 minuten in een pan met weinig water.
2. Dan naar de pompoen; snijd die door de helft en daarna in plakken. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Snijd daarna de schil eraf of doe dat als je de pompoen gekookt hebt. Snijd vervolgens de pompoen plakken in blokjes. Stoom/kook ze in een minuut of 6-7 tot ze zacht zijn. Om tijd en energie te besparen bereide ik de hele pompoen en gebruikte de rest voor dit gerecht ❯
3. Terwijl dat opstaat, maal je wat peper over de wokstukjes en giet er een scheut ketjap over, niet teveel. Zoveel dat alles in de wokstukjes trekt. Roer het even goed door. Ik doe dat gewoon in het bakje waarin de verkocht worden.
4. Dan schil, was en snijd je de ui in plakjes.
5. Veeg daarna de champignons schoon met een vochtige doek en snijd ze in plakjes.
6. Laat een pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Zet de warmtebron lager en fruit daarin de ui tot deze glazig is.
7. Voeg dan de champignons toe.
8. En daarna de vegetarische wokstukjes. Goed roeren.
9. Intussen giet je de spruitjes af. Als die wat uitgelekt zijn, verhoog je de temperatuur en roer je ze door het ui champignon mengsel.
10. Giet de pompoen af en doe het in een schaal.
11. Was de peterselie, sla het droog en hak de peterselie fijn. Doe dit bij de pompoen stukjes.
12. Maak dan met de staafmixer een puree van de pompoen.
13. Proef of je nog wat zout wilt toevoegen.
14. Wanneer de spruitjes een beetje een bruin randje krijgen, voeg je de roomkaas toe. Maak de saus naar smaak wat dunner met wat kook-water van de spruitjes en voeg wat drupjes citroensap toe naar smaak. Klaar zijn je spruitjes in romige saus, eet smakelijk en tot morgen 🙂