Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Stamppot boerenkool met worst zoals m’n moeder die maakte, maar dan vega
Ingrediënten stamppot boerenkool met worst
Voor 2 personen
* 800 gr boerenkool nog aan de stelen of 400gr voorgesneden boerenkool
* Zout
* 400 gr aardappelen
* Vegetarische rookworst
* Melk
* Dikke klont boter
* Jusblokjes of poeder
Bereiding van de stamppot boerenkool
1. Als eerste ‘stroop’ je de boerenkool (d.w.z. de harde middelste nerven verwijderen) en was de boerenkool daarna.
2. Dan breng je wat water aan de kook met zout in een grote pan voor de boerenkool + aardappelen. Terwijl dat heet wordt, hak je de boerenkool in grove stukken. Doe de boerenkool in het kokende water.
3. Daarna schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze bij de boerenkool in de pan. Het moet weinig kookwater zijn.
4. Leg de vegetarische rookworst op de aardappelen.
5. Maak intussen jus van de jusblokjes.
6. Wanneer de aardappelen gaar zijn, leg je de rookworst even apart en stamp je alles met een dikke klont boter en een scheut melk. Zoveel melk toevoegen, tot het een smeuïg geheel is. Verwarm het geheel nog even.
Eet smakelijk 🙂
PS
Andere variant proberen? Hier een minder klassiek recept: boerenkool stamppot met zongedroogde tomaten ❯