Bijgerecht, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch
Stoofpeertjes kamille
Ingrediënten voor kamille stoofpeertjes 2 personen
Aardappelen
Vegan of vega gekruide worstjes
Boter of olie
½ citroen, sap
1 liter water
8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman peren)
2 zakjes kamillethee (Zonnatura)
2 el kokosbloesemsuiker
3 plakjes gember
Bereiding kamille stoofpeertjes
1. Schil de stoofperen. Je kunt met een meloen-boor of een mesje via de onderkant het klokhuis eruit halen. Je kunt dit ook pas doen wanneer de peertjes gaar zijn, het is maar wat je zelf het prettigste vind. Ik heb de klokhuizen er op het laatste pas uitgehaald omdat ik de peertjes in kwarten heb geserveerd.
2. Zet de peertjes rechtop in een pan en giet het water erbij, het moet net onder staan. Hang de zakjes thee erin. Voeg het suiker, de gember en het citroensap toe en breng het aan de kook.
3. Wanneer het water kookt zet je het vuur laag. Laat de kamille stoofpeertjes op laag vuur staan totdat ze zacht zijn en je er met een scherp mesje makkelijk in kunt prikken, dit duurt zeker 45-60 minuten.
4. Schil in de tussentijd de aardappelen en kook ze.
5. Bak vlak voor de stoofpeertjes gaar zijn de worstjes in olie of boter tot ze mooi donkerbruin worden. Draai ze tijdens het bakken regelmatig.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
- Laat de stoofpeertjes in het vocht afkoelen. Wanneer je ze een paar dagen bewaard kun je ze het beste in wat vocht bewaren, zo drogen ze niet uit.
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.