Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, w24
Stoofpot asperges seitan
Ingrediënten stoofpot asperges seitan
Voor 2 personen
* Ca. 10 asperges
* 1 pot biologische seitan (vergelijk het zoutgehalte!)
* Olie of boter
* 1 bouillonblokje
* 1 el azijn
* 2 tl gedroogde oregano
* 2 kruidnagels
* 1 laurierblaadje
* 3 uien
* 2 teentjes knoflook
* 1 el tomatenpuree
* 1 tl (pittige) paprikapoeder
* Verse peper
* Aardappelen naar behoefte
* Peterselie
Nog even in het seizoen; asperges! Of je neemt een snelle pot klare asperges, wel zo makkelijk met dit warme weer 😉
Bereiding van de stoofpot asperges seitan
1. Giet de seitan af en bewaar het vocht. Als de seitan uitgelekt is, bak je de seitan in een pan met een dikke bodem zachtjes aan.
2. Schil en was ondertussen de uien waarna je ze in plakjes snijd. Bak het mee met de seitan.
3. Tik met iets zwaars op de knoflook en haal het velletje eraf, was even en snijd het fijn en bak heel even mee tot je de geur ruikt.
4. Schenk het opgevangen vocht in de pan en verkruimel het blokje erin. Vul het aan met water tot alles net onderstaat. Voeg de azijn, oregano, kruidnagels, laurierblaadje, tomatenpuree, paprikapoeder en peper toe en breng het even tegen koken aan. Zet daarna het vuur laag en laat het lekker sudderen.
5. Terwijl dat staat te sudderen, schil en was je de aardappelen en snijd ze in plakken. Voeg ze toe aan de stoofpot.
6. Spoel de asperges af en schil ze door een asperge plat op het aanrecht te leggen. Pak de asperge aan de bovenkant beet en schil je met een dunschiller van boven naar beneden. Haal de schil er liever te dik af dan te dun want die is echt taai.
Snijd daarna zo’n 2,5 cm van de onderkant af, hiervan kun je een lunch-soepje maken.
Na het schillen snijd je ze in gelijke stukken. Als na een minuut of 8 de aardappelen bijna gaar zijn, doe je de stukken asperges in de stoof. Haal na een minuut of 8 met een vork o.i.d. een asperge naar boven, hangt deze een beetje dan is het gaar.
7. Schep op een bord, schep jus er lekker ruim overheen en strooi er wat peterselie over.
Eet smakelijk 🙂