Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, w16
Stoofpot massala bloemkool
Ingrediënten voor het stoofpot massala recept
Voor 2 personen
* Ca. 5 aardappelen in stukjes gesneden
* Ca. half bloemkooltje
* 1 kop doperwtjes
* 2 uien
* 5 teentjes knoflook
* 2 tomaten
* Verse peper en zout
* 1 maggiblokje
* 2 Demeter eieren
* 2 el (Surinaamse) kerrie (massala)
* 2 tl korianderpoeder (ketumbar)
* 2 tl komijnpoeder (djinten)
* Selderij, peterselie of verse koriander
* Olie
Voorbereiding van de stoofpot massala
1. Zet eerst de eieren op met koud water, als het water even gekookt heeft zet je het uit en laat je de eieren in het water.
2. Schil en was intussen de aardappelen en snijd ze daarna in stukjes.
3. Breek vervolgens de bloemkoolroosje in gelijke stukken en was ze. Schil de stronk en snijd die ook in stukjes.
4. Schil, was en snijd dan de uien en knoflook fijn.
5. Was en snijd ten slotte de tomaten in stukjes.
Bereiding van de stoofpot massala
6. Verhit eerst in een pan een paar eetlepels olie. Bak de uien in de olie tot ze glazig zijn waarna je de aardappelstukjes en bloemkool meebakt tot ze wat kleur krijgen. Voeg dan de knoflook toe.
7. Bak dan na een seconde of 30 de tomaat mee evenals korianderpoeder en komijn. Roer dat even mee.
8. Daarna voeg je de Surinaamse kerrie toe en het maggiblokje. Goed roeren om aanbakken te voorkomen en blust het dan na een minuutje af met een zoveel water dat alles driekwart onderstaat.
9. Proef en voeg eventueel nog zout of peper toe. Laat dit stoven tot de aardappelen (bijna uit elkaar vallend) gaar zijn. Voeg eventueel tussendoor nog wat water toe, maar het moet geen ‘soep’ worden.
10. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn, roer je de doperwtjes door het gerecht.
11. Intussen was je de selderij, hak die dan grof en roer het ten slotte door de stoofpot massala.
Eet smakelijk 🙂
Tip:
-
- Dit gerecht is nog lekker als je het laat afkoelen en de smaken goed in het gerecht kunnen trekken. Ook ideaal recept om van te voren te maken zodat je het ’s avonds alleen nog hoeft op te warmen.