Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Stoofschotel Kipstuckjes met prei en wortel
Ingrediënten Stoofschotel Kipstuckjes
voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
1 waspeen, gehakt
1 stengel bleekselderij, gehakt
½ prei, gehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
(koolzaad)olie
1 el tomatenpuree
1 dl rode wijn
5 dl water
3 tl vegetarische bouillonpoeder of juspoeder
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
5 jeneverbessen
3 kruidnagel
2 laurier
½ tl peper
2 tl mosterdzaad
2 x 160 gr Kipstuckjes
1 el bloem
Bereiding van de stoofschotel Kipstuckjes
De groenten bakken in olie tot ze goed bruin zijn. Tomatenpuree toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Afblussen met de wijn.
Mosterd, kruiden en specerijen toevoegen en heel langzaam laten sudderen met de deksel op de pan.
Deksel eraf halen en tot de helft inkoken, de jus is dan wat dikker.
De specerijen zoveel mogelijk eruit halen (geen ramp als er iets in blijft zitten).
De Kipstuckjes door de bloem halen en in (koolzaad)olie bakken. Kipstuckjes in de jus doen en nog tien minuten heel zachtjes op het kleinste vlammetje laten staan. Lekker met aardappelpuree, rode kool en appelmoes!
Eet smakelijk! 🙂
Met dank aan De Vegetarische Slager.