Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Soep, w40
Super snelle kaassoep
Ingrediënten super snelle kaassoep
Voor 4 personen
Snijden
* 3 prei stengels
* 3 aardappelen
* 1 ui
* 1+ teentje knoflook
Verder
* 4 Violife roomkaas
* 1 liter water
* 2 bouillonblokjes
* Veel verse peterselie
* Zout & peper
Bereiding van de super snelle kaassoep
1. Als eerste schil je de aardappelen en maak je ze schoon.
2. Daarna pak je een pan en doe je het water erin, breng het met de aardappelen aan de kook.
3. Dan schil en snijd je de prei, ui en knoflook en maak je ze schoon.
4. Als de aardappelen 10 minuten hebben gekookt, doe je de prei, ui, knoflook en bouillonblokjes erbij.
5. Als de aardappelen gaar zijn zet je het op een zacht vuurtje en doe je de smeerkaas en 3/4 van de peterselie erbij.
6. Roer vervolgens goed door zodat de kaas smelt.
7. Laat het nog eens 5 minuten zachtjes doorkoken.
8. Nu met de staafmixer fijn maken en met zout en peper op smaak brengen.
9. Is de soep nog te dun, dan voeg er een beetje bloem aan toe.
10. Schep het in een kom of bord en maak af met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk! 🙂