Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Veganistisch, Vleesvervangers, Winter recepten
Tandoori wokstukjes met Chinese kool
Ingrediënten tandoori wokstukjes met Chinese kool
Voor 2 personen
* Basmati rijst naar behoefte
* Wokreepjes (Lidl)
* 3 tenen knoflook
* Stuk gember
* Ca. 1 el sojasaus
* Ca. 2 el bak olie
* 1 dikke ui
* 4 tomaten
* 200 gr kokosmelk blik
* 400 gr of meer Chinese kool
* Citroensap naar smaak
* 2 tl garam massala
* 2 tl korianderpoeder
* 1/2 tl komijnpoeder
* 1/2 tl kaneel
* 1/2 tl foelie
* 1/2 tl kardemom
* 1/2 tl venkelzaad
* 1/2 tl gerookt paprikapoeder
* 1/2 tl Keltisch zout
* Vers gemalen zwarte peper
* Vers geraspte nootmuskaat
* Bouillon
Bereiding van de tandoori wokstukjes met Chinese kool
1. Als eerste zet je de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. Als je het gaat afgieten, vang het vocht dan op.
2. Dan tik je met een pot op 1 van de knoflook tenen zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook boven de wokstukjes.
3. Vervolgens schil en rasp je de gember er ook over, zeker een goede theelepel vol.
4. Giet daarna de sojasaus over de wokstukjes en meng het geheel goed door (met je vingers gaat dit het best.)
5. Laat dan een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de wokstukjes
6. Intussen schil, was en snijd je de uien in plakjes. Leg die op de wokstukjes.
7. Was vervolgens de tomaten en snijd ze in 6 parten.
8. Voeg de 2 tl garam massala toe en roerbak de uien door de wokstukjes.
9. Dan meng je de koriander, de komijnpoeder, de kaneel, de foelie, de kardemom, het venkelzaad, de paprikapoeder, zout en de peper erdoor en dan rasp je er als laatste kruid wat nootmuskaat over. Goed mengen en als het gaat geuren bak je de tomaten mee.
10. Voeg daarna een bouillon blokje toe.
11. Waarschijnlijk giet je nu je rijst af. Doe daarvan wat van het vocht bij de tandoori wokreepjes.
12. Verhoog de temperatuur en roer de kokosmelk erdoor. Wanneer het bijna kookt, zet je het weer lager.
13. Vervolgens was en snijd je intussen de Chinese kool in dunne reepjes. Dit doe je ook bij de wokstukjes.
14. Laat de Chinese kool zachter worden, maar het mag best knapperig blijven.
15. Pers er wat citroensap over.
Officieel hoort er yoghurt in. Als je dat eet, kun je dat er dan nog aan toevoegen.
Eet smakelijk!