Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Veganistisch, Vleesvervangers, w39
Tomaten in tomatensaus
Tomaten in tomatensaus is een lekker recept en snel klaar. Verse tomaten bevatten o.a. veel vitamine C (dat helpt bij de de weerstand en bij de opname van ijzer), kalium en magnesium. Bewerkte tomaten bevatten veel lycopeen (een antioxidant).
Ingrediënten voor het tomaten in tomatensaus recept
Voor 2 personen
* (Zilvervlies) rijst
* Handje noten
* 2 tl verse gember of wat sap van een citroen
* 400gr tomaten
* 1 teentje knoflook
* Zonnebloem olie
* Dikke tl komijnzaad
* Klein blikje tomatenpuree
* Rozijnen naar smaak
* Knijp kruidenketchup
* 1 el gemalen koriander
* Zoetstof naar smaak: suiker, honing, Maple syrup
* Versgemalen zwarte peper
* Zout naar smaak
* Chilipoeder naar smaak
* Water
Bereiding van het tomaten in tomatensaus recept
1. Als eerste maak je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
2. Maak de noten kleiner en schil en rasp de gember en knoflook.
3. Daarna was je de tomaten en snijd ze in kwarten.
4. Verhit dan de olie in de pan, verlaag het naar matige temperatuur en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
5. Roer er vervolgens de noten en gember door en bak even mee.
6. Als de gember gaat geuren doe je de tomatenpuree erbij en bak het al roerend om het te ontzuren, een ruime minuut. Bak op het laatst de knoflook nog een halve minuut mee.
7. Doe dan de tomaten erbij, verhoog de temperatuur en roer er even door tot alles goed warm is.
8. Voeg de rozijnen, kruidenketchup, koriander, zoetstof, peper en zout (chili) toe en laat het even pruttelen, verlaag de temperatuur, met de deksel op de pan. Doe er eventueel nog een scheut water bij.
9. Intussen bak je een vleesvervanger of een ei.
10. Proef of je nog wat smaakmaker wilt toevoegen aan de tomaten en eet smakelijk 🙂