Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, w47
Tomaten rijst stoofpot met paprika, pompoen en ei
Maak een dubbele portie die je invriest. Handig voor als je ziek wordt of geen zin hebt in koken.
Ingrediënten tomaten rijst stoofpot met paprika, pompoen en ei
Voor 2 personen
Snijden
* 4 tomaten
* 1 rode paprika
* Kwart pompoen, gebruik de rest voor ❯
* 3 uien
* Stuk gember van ca. een cm dik
* 2 knoflook
Verder
* 2 dikke handen zilvervliesrijst
* 2 eieren
* Kleine tl garam masala
* Lekker wat vers gemalen peper
* Naar wens wat Chili peper
* Dikke snuf korianderpoeder
* Dikke snuf komijnpoeder
* Ca. 1 el sap van een citroen
* Kleine tl Keltisch zout
* 2 laurierblaadjes
* Bakolie (ik heb kokosolie gebruikt)
Voorbereiding van de tomaten rijst stoofpot met paprika, pompoen en ei
1. Als eerste was je de tomaten en snijd ze dan in plakken. Kook stukken op lage temperatuur, met de deksel op de pan tot een saus. Roer er regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
2. Terwijl dat opstaat, zet je eieren op en kook die ca. 6 minuten.
3. Was dan de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
4. Snijd nu pompoen in plakken, verwijder de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Dan snijd je de schil eraf en daarna snijd je de pompoen in behapbare stukjes die even groot zijn.
5. Dan schil, was en snijd je de ui in plakjes. Vergeet niet in de tomaten te roeren.
6. Schil dan het stukje gemberwortel en hak dat fijn. Waarschijnlijk zijn de tomaten nu saus geworden. Zet de warmtebron uit.
7. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding
8. Laat een diepe pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Bak de paprika, de pompoen, de uien, gember, knoflook met de laurierblaadjes aan. Zet de warmtebron lager tot de uien zachter en bruinig worden.
9. Giet de eieren af en laat ze ‘schrikken’ in koud water.
10. Als dat goudbruin gebakken is, roer je de rijst erdoor. Even goed roeren, een minuut of 2.
11. Dan de garam masala, peper, Chili, korianderpoeder en komijnpoeder erdoor. Bak even door tot het lekker gaat geuren.
12. Verhoog de temperatuur en voeg dan de tomatensaus, het sap van de citroen en ongeveer een tl zout toe tot de tomatensaus kookt.
13. Intussen schil je de eieren. Ik prik er daarna altijd een paar keer helemaal met een mes of satéprikker door. Staat niet zo mooi 😉 maar de smaak komt dan lekker in het ei.
14. Wanneer de tomatensaus kookt, roer je er ongeveer een kop water bij en leg de eieren erin.
15. Wanneer het weer kookt, verlaag je de temperatuur en laat het met de deksel op de pan 10 tot 15 minuten sudderen. Check af en toe de hoeveelheid water. Proef of je vindt dat er nog wat zout of citroen bij moet en klaar is is je tomaten rijst stoofpot.Eet smakelijk! 🙂