Aardappelgerechten, Bijgerecht, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Roos
Truffelaardappel stamppot recept
Dit mooie Paas recept krijgen we van Rozemarijn, bedankt! Heb jij wel eens truffelaardappeltjes gegeten? Wij vinden ze heerlijk!
Ingrediënten voor de truffelaardappel stamppot
2 personen
Voorbereiden
* Ca. 10 truffelaardappeltjes
* 2 grote handen rucola
* 2 grote handen taugé
* 1 rode ui
Schort!
Verder
* Toetjeslepel bruine basterdsuiker
* Toetjeslepel kokosolie
* Toetjeslepel light boter
* Zout
* Zonnebloemolie
* 1 el boter
* 1 el kokosolie
Bereiding van de truffelaardappel stamppot
1. Schil de truffelaardappelen. Ik raad je echt aan met een schort voor te werken, want de aardappels geven paarse vlekken die lastig te verwijderen zijn en was direct goed je handen na het schillen van de truffelaardappelen.
2. Snijd de aardappeltjes in ongeveer gelijke stukken en zet ze op in een pan net onder water met wat zout. Kook de aardappels net als ‘normale’ aardappels gaar.
3. In de tijd dat de aardappels koken, was en snijd je de taugé en de rucola alvast iets fijner.
4. Schil en was de rode ui en snijd deze in halve ringetjes. Verhit een beetje zonnebloemolie en bak hierin de ui ringen tot ze wat zachter worden. Voeg de basterdsuiker toe en laat het op laag vuur karameliseren.
5. Wanneer je gemakkelijk met een mesje in de aardappel kunt prikken zijn de truffelaardappelen gaar, giet ze hierna af en laat ze even uitdampen.
6. Smelt de boter en de kokosolie samen in een klein pannetje. Stamp de aardappels met een stamper en stamp het boter- oliemengsel erdoor. Meng als laatste de taugé en de rucola door de aardappels. Breng je stamppotje op smaak met zout.
Eet smakelijk!
Rozemarijn van Loef
Flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time en heeft een eigen food blog: Eten met Roos ❯