DIY, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, w42
Tuinbonen met Adukibonen-burger
Ingrediënten tuinbonen met adukibonen-burger
Voor 2 personen
Ingrediënten tuinbonen met Adukibonen-burger
* 1 pot tuinbonen (400 gr)
* 2 uien
* 100 gr spitskool
* 200 gr adukibonen
Smaakmakers
* 3 teentjes knoflook
* 2 sneetjes droog brood
* 2 tl vers geraspte nootmuskaat
* Ca. 1 el boter of room
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout naar smaak
* Olie om mee te bakken
Voorbereiding van de tuinbonen met Adukibonen-burger
1. Zet ’s avonds de Adukibonen in de week (twee keer zo veel water) en ververs ’s morgens het water. Kook ze als je opstaat door ze met veel water aan de kook te brengen. Als je uit huis gaat, zet je de warmtebron uit en laat je de deksel op de pan. Thuisgekomen zijn ze gaar.
2. Als je thuiskomt spoel je de Adukibonen af en doe ze in een kom.
3. Daarna schil en was je de uien, snipper ze fijn.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snipper de knoflook fijn.
5. Snijd daarna de spitskool klein.
Bereiding van de tuinbonen met Adukibonen-burger
6. Verhit vervolgens een pan voor de tuinbonen met wat olie en fruit daarin de helft van de uien en knoflook.
7. Als de uitjes een beetje bruinig zijn, voeg je de afgespoelde tuinbonen en spitskool toe en fruit je het op een zacht vuur mee.
8. Breng het intussen op smaak met zout, peper en 1 tl nootmuskaat.
9. Pak terwijl dat pruttelt de kom met adukibonen en voeg de andere helft van de (dus nog rauwe) uitjes en knoflook toe.
10. Maak daarna van de droge plakjes brood fijne broodkruim.
11. Voeg de helft toe aan de adukibonen en roer het vervolgens goed door.
12. Daarna voeg je de rest van het nootmuskaat en peper en zout toe en kneed het wederom goed door. Gebruik eventueel nog wat meer broodkruim.
13. Nadat de Adukibonen een goede massa hebben, verhit je een koekenpan met goed wat olie.
14. Draai van de adukibonen-mix bv. kroketjes of balletjes en bak ze mooi bruin op een wat lagere temperatuur.
15. Voeg als laatste de boter toe aan de tuinbonen en roer voorzichtig door.
Eet smakelijk 🙂