Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, W5, Winter recepten
Vegan boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst
Wij houden erg van stamppot boerenkool, hier een recept; mjom. Deze keer met vegetarische rookworst van Valles, die we lekkerder vonden dan van Garden Gourmet. De boerenkoolstamppot is vegan, de rookworst niet. Heb je een restje boerenkool? Gebruik dat dan voor dit recept ❯
Ingrediënten vegan boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst
Voor 2 personen
Vegan boerenkoolstamppot
* Ca 750 gr aardappelen
* 500 gr voorgesneden boerenkool
Verder
* Vegetarische rookworst
* Jusblokjes of poeder
* Snuf nootmuskaat
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de vegan boerenkoolstamppot
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in gelijke stukken en doe in de pan met weinig kookwater.
2. Dan leg je de voorgesneden boerenkool erop en kook het geheel gaar.
3. Als de aardappelen bijna gaar zijn, leg je de rookworst erop.
4. Maak intussen jus van de jusblokjes.
5. Wanneer de aardappelen gaar zijn, leg je de rookworst even apart en stamp je alles grof en breng het ten slotte op smaak met de smaakmakers.
Klaar is je klassieke boerenkoolstamppot, eet smakelijk 🙂