Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Sauzen en dressings, Vleesvervangers, w22
Vegan vissticks met broccoli in kaassaus
Ingrediënten vegan vissticks met broccoli in kaassaus
Voor 2 personen
Broccoli in kaassaus
* Aardappelen naar behoefte
* 2 stronken broccoli
* 2 handen geraspte kaas
* 200 á 300 ml melk
* 1 el roomboter
* 1 el bloem
* Zout, peper, nootmuskaat
Verder
* 2 el olie
* 1 pak vissticks (Vegafit)
Bereiding van de vegan vissticks met broccoli in kaassaus
1. Schil de aardappelen kook ze in water met wat zout gaar.
2. Maak de broccoli schoon, snijd hem in roosje en stoom of kook deze beetgaar.
3. Neem een steelpan en laat de boter smelten.
4. Voeg de bloem toe aan de boter en mix met een gaarde glad.
5. Voeg nu de melk, onder constant roeren beetje bij beetje toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Roer vanuit het midden.
6. Als de melk warm is, voeg je de plakken kaas in kleine stukjes toe. Blijf roeren.
7. Als alles een geheel is, voeg je zout, peper en nootmuskaat toe.
8. Bak nu de vissticks in een beetje olie. Ze zijn snel bruin, als je even niet oplet verbrand 😁