Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Pasta, Peulvruchten
Vegetarische fusilli zaterdaghap
Snel klaar recept voor als je geen zin hebt in koken. En toch een gezonde hap. Want prei is heel gezond. In prei zit namelijk vitamine A, B1, B2, B6, B11, C en E en de mineralen: ijzer, koper, magnesium, calcium, zink en fosfor. A en C zit voornamelijk in het groen, dus snijd dat wat fijner dan het lichte groen en kook het lekker mee. Heb je bloedarmoede? Eet dan prei. Eet het het liefst met andere groenten samen, dat is zachter voor je maag. Prei zorgt ervoor dat minerale stoffen goed omgezet worden.
Voor een milieubewuste keuze, koop je in september ui, prei en tomaat uit Nederland ❯
Ingrediënten vegetarische fusilli zaterdaghap
Voor 2 personen
Vegetarische fusilli zaterdaghap
* (Spliterwten) pasta (Fusilli)
* 1 ui
* Olijfolie om te bakken
* 2 teentjes knoflook
* 1 a 2 prei
* 2 (tros)tomaten
Smaakmakers
* Mosterd
* Mayo of scheut room
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Bereiding van de vegetarische fusilli zaterdaghap
1. Eerst kook je de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. De spliterwten fusilli die ik gebruikte is in 4 minuten klaar, dus zet eventueel een kookwekker.
2. Intussen snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in fijne ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
3. Giet de fusilli af.
4. Dan was je de tomaten en snijd die daarna in stukken.
5. Vervolgens schil, was en snijd je de ui door de helft en daarna in plakjes.
6. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de plakjes ui.
7. Terwijl je af en toe door de ui roert, tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel die vervolgens even af en snijd de knoflook fijn, waarna je het aan de ui toevoegt.
8. Voeg dan zowel de prei als de tomaat, peper en zout bij de ui. Roerbak dat zodat de ui noch prei bruin wordt.
9. Rasp vervolgens wat kaas.
10. Roer dan de fusilli door de groenten evenals de mosterd, mayo of room, peper en zout en laat dit nog even opwarmen.
11. Bestrooi het geheel tenslotte met wat kaas.
Eet smakelijk 🙂