Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Paddenstoelen, Pasta, W8
Vegetarische lasagna bijdrage Karin
Ingrediënten vegetarische lasagna
Voor 4 personen
Saus
* Olijfolie
* 1 ui
* 4 teentjes knoflook
* 5 tomaten
* 1 dl rode wijn
* 1 groente bouillonblokje
* Bosje peterselie
Vulling lasagna
* 2 rode paprika’s
* 250 gr champignons
* 4 stengels bleekselderij
* Vers rozemarijn, 1 takje
* Verse tijm, 1 takje
* 500 gr spinazie
* Bosje basilicum
* 2 bollen buffel mozzarella
* 9 groene lasagne bladeren
* 200 gr Griekse yoghurt
* 100 gr geraspte vegetarisch gestremde bio kaas (Lidl)
Croutons en salade
* Oud brood
* Olijfolie
* Vers gemalen zwarte peper
* Oregano
* 50 gr fijne Parrano snippers (aanbieding AH)
* 150 gr gemengde sla
* 200 gr feta kaas
* 1 citroen
* Olijfolie
Bereiding van de saus voor de vegetarische lasagna
1. Daarvoor schil, was en snipper je de ui.
2. Tik vervolgens met een pot op de knofloken zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knofloken fijn.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de ui met de teentjes knoflook aan.
4. Was en snij de tomaten in 6 partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg dan het bouillonblokje toe. Laat dit 2 minuten pruttelen
5. Intussen spoel je de peterselie af en hak het fijn. Roer dat er nog door en klaar is de saus.
Bereiding vulling voor de vegetarische lasagna
Verwarm de oven voor op 200°C.
6. Was daarvoor de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
7. Veeg dan de champignons schoon met een vochtige doek en snijd ze in vieren.
8. Spoel de bleekselderij af, snijd ze in halve maantjes en bak dit allemaal samen in wat olie, 3 minuten.
9. Was de rozemarijn en tijm en snij het fijn. Voeg dit toe, samen met de spinazie totdat het slinkt.
10. Vet dan een ovenschaal in en verdeel op de bodem een beetje van de tomatensaus met daarop wat verse basilicum. Leg daar bovenop het spinaziemengsel. Dan wat stukjes mozzarella en de lasagne bladeren. Herhaal dit 3 keer.
11. Als laatste verdeel je de Griekse yoghurt erover met wat plakjes tomaat, blaadjes verse basilicum en de geraspte kaas.
12. Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven.
Croutons en salade
13. Terwijl dat in de oven staat, snijd je wat oud brood voor de croutons in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng deze met wat olijfolie, peper, oregano en de Parrano snippers
14. Zet deze ook in de oven en bak deze ca. 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
15. Vervolgens maak je een simpele gemengde salade met wat feta kaas, het sap van een citroen, wat olijfolie en, als ze klaar zijn, de vers gemaakte croutons.
Eet smakelijk!
Bedankt Karin uit Deurne voor je bijdrage!
Onnita die eerder recepten ❯ deelde op dit weekmenu, vertelde Karin, flexitarier, over deze site. Waarop ook Karin een gerecht dat zij lekker vindt met jullie deelt. En wel een recept van het TV programma Binnenste Buiten.
Hartstikke leuk, bedankt Karin!