Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Vleesvervangers, w1
Vegetarische mie met zoete aardappel en paprika
Ingrediënten voor de vegetarische mie met zoete aardappel en paprika
Voor 2 personen
Voor de mie
* Mie naar behoefte (gemiddeld 75 gram pp)
* 1 grote zoete aardappel
* 1 ui
* 1 pak vleesvervangers kip-achtig
* 2 knoflook
* 1 paprika
* 1 prei
* 2 stengels bleekselderij
* 2 bosui
Smaakmakers:
* Mespunt kurkuma
* Eventueel 1 mespunt asatoefida (of snuf ui- en knoflookpoeder)
* Vers gemalen zwarte peper
* Bouillon blokje of zout of lavas
* 1 el tahin
* 1 el ketjap
* Eventueel wat drupjes Liquid Smoke
Bereiding van de mie met zoete aardappel en paprika
1. Als eerste kook je de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
2. Daarna schil je de zoete aardappel en snijd die in kleine blokjes.
3. Als de mie gaar is giet je het af, vang het vocht op. Kook in hetzelfde water de zoete aardappel gaar. Giet de aardappelen af als ze net gaar zijn en zet het apart.
4. Intussen maak je de ui, knoflook, prei, paprika en prei schoon, snijd ze allen klein.
5. Verhit een pan en bak eerst ui glazig. Voeg dan de vleesvervanger toe, bak dat even aan.
6. Voeg de knoflook, paprika, prei en bleekselderij toe, evenals de kurkuma, asaoefida, peper en zout.
7. Snijd, terwijl je af en toe roert, de bosui fijn.
8. Voeg dan de tahin, ketjap en liquid smoke toe en roer, als de groenten iets zijn gegaard, en ook de zoete aardappel door het geheel.
9. Schep de vegetarische mie op en strooi ten slotte de bosui erover.
Eet smakelijk! 🙂